30 Ağustos 2013 Cuma

Erdoğan Yeni Çiftlik Bulvarı'nda Konuşma Yaptı

www.bizdevar.blogspot.com
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerini anımsatarak, “Sizi gidi geziciler sizi. Ya gezseniz yine kar, hep yatıyorsunuz. İşiniz gücünüz hep bu. Ya engelliyorsunuz ya yatıyorsunuz. Fakat ne yaparsanız yapın bu kutlu yürüyüşü durduramayacaksınız. Bu millete hizmet yolunda olan bu yürüyüşü durduramayacaksınız” dedi.

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını gerçekleştirdiği Yeni Çiftlik Bulvarı açılışında yaptığı konuşmada, sanal gündemlerle Türkiye’nin enerjisini heba etmediklerini ifade ederek, “Hayalleri hedefe, hedefleri gerçeğe dönüştürüyoruz” dedi.
-“BURAYI DOĞALGAZ DEPOSU MU YAPSAK, PATATES DEPOSU MU YAPSAK…”-
Aşkla millete hizmet ettiklerinin altını çizen Başbakan Erdoğan, “Bolu Dağı’nda güya bizden öncekiler dağı deleceklerdi. Delemediler, kaldırlar ve ‘burayı doğalgaz deposu mu yapsak, patates deposu mu yapsak’ dediler. Yürüyemediler. Biz geldik ve burasını ‘yaparız’ dedik, yaptık. Yolu da açtık, işi de bitirdik” diye konuştu.
81 ilin hepsinde 11 yılda yaptıkları büyük eserlerin bulunduğunun altını çizen Erdoğan, “İstanbul Boğaz’ını biz Haliç’e bağladık. Dağı deldik boğazın suyunu Haliç’e aktardık. Sağolsun onu da İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız başardı. Niye bunu yaptık, çünkü Haliç çok kokuyordu. Bana çamuru boşaltmak nasip oldu, ona da boğazın suyunu oraya aktarmak nasip oldu. Şimdi orası dört dörtlük güzelleşiyor. Artık koku falan kalmadı. İhalesi yapıldı, Haliç’in kıyısı çok modern bir şehirleşmenin de örneğini verecek. Şimdi Kanal İstanbul’u yapacağız. Kanal İstanbul’u da bunların akılları almaz ha. Bunların akılları bir şey alır; ‘acaba bu projeyi nasıl engelleriz.’ Bunların akılları bunu alır. Üçüncü havalimanının ihalesini yaptık ya onu durdurmak için müracaat ettiler. Sizi gidi geziciler sizi. Ya gezseniz yine kar, hep yatıyorsunuz. İşiniz gücünüz hep bu. Ya engelliyorsunuz ya yatıyorsunuz. Fakat ne yaparsanız yapın bu kutlu yürüyüşü durduramayacaksınız. Bu millete hizmet yolunda olan bu yürüyüşü durduramayacaksınız. Çünkü güçlü Türkiye’yi biz milletimizle beraber inşa ediyoruz ve bunun önünde kimse duramayacak” şeklinde konuştu.
-“BÜTÜN BU TUZAKLARIN ÜZERİNDE ALLAH’IN TUZAĞI VARDIR”-
Yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ve de sürdürmeye devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizi sevsinler sevmesinler, 76 milyonun hepsine hizmet götürüyoruz. 76 milyon bizim nazarımızda birdir, beraberdir, birlikte Türkiye’dir. Hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar, dün olduğu gibi bundan sonra da biz hizmet üretmeye devam edeceğiz. Hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar, bütün bu tuzakların üzerinde Allah’ın tuzağı vardır. En büyük tuzak onundur. Hangi yola, hangi şiddet eylemine, hangi densizliğe, edepsizliğe başvururlarsa başvursunlar biz milletle yürümeye, millete hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Eğer hukuksuz yapılacak her eylem, karşısında devletin o bükülmez bileğini bulacaktır. Bunu bilmelerini istiyorum. Yok bilmem şurası şunu der, burası bunu der…Bunların hiçbiri bizi ırgalamaz. Batı önce kendine baksın. Ülkemizin huzurunu, refahını kaçıranlar bunun bedelini öderler. Gösteri ya da toplantı mı yapacaksın, hukuk içerisinde bunun yeri var. Müraacatını yaparsın, size verilecek alanda gidersin mitingini de yaparsın, orada ne söyleyeceksen onu da söylersin. Biz nasıl yapıyorsak sen de öyle yapacaksın. Hukukun dışına çıkarak yapmak kusura bakmayın böyle bir şey yok. Hukuk dışılığa müsaade yok. Her şey hukuk içinde. Bu hukukun düzenlenmesi milletle beraber olandır. Millet yetkiyi demokrasi ile verir, demokrasi ile de alır. Dolayısıyla verilen yetki bu süre içerisinde de kullanılır.”
-“TEDBİRİMİZ HER AN HER ŞEY OLABİLECEKMİŞ GİBİ HAZIR OLMAKTIR”-
Konuşmasında Suriye ve Mısır’daki gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Tayyip Erdoğan, 100 bini aşkın insanın Suriye’de acımasızca öldürüldüğünü ifade ederek, “Kimyasal silah kullanıldı. Tamam kimyasal silah kullanılması 1925’ten beri yasaklanmış bir şey. Eyvallah. Kimyasal silahla insanın ölümü suç oluşturuyor veya uluslararası hukuka aykırı da yani 100 bini aşkın insan tanklarla, toplarla, bombalarla öldürüldüğü zaman bu suç oluşturmuyor mu? Bu nasıl bir hukuktur, nasıl bir akıldır, nasıl bir mantık yürütmedir anlamıyorum. Bize göre sebep netice ilişkisinde eğer netice insanın ölümüyse onun ölümüne neden olan ne olursa olsun insanlık olarak biz onun karşısına dikilmek durumundayız. 67 tane benim vatandaşım öldürüldü ne olacak. ‘kazayla oldu, sınır boylarında oldu’ diyebilir miyiz? Tedbirimiz her an her şey olabilecekmiş gibi hazır olmaktır. Bunun için Birleşmiş Milletler hala üzerine düşen görevi yapmamıştır, yapmamaktadır, Arap Ligi yapmamaktadır. Bu konuda biz insani bir görevi yerine getirecek olanlarla beraber olacağımız açıkladı” ifadelerini kullandı.
-“İKİLİ OLARAK TELEFONLARDA GÖRÜŞTÜĞÜMÜZDE ‘DOĞRU DİYORSUNUZ’ DİYORLAR”-
Erdoğan, Mısır’da yapılanların demokrasi ile bağdaşmadığını dile getirirken, şöyle konuştu:
“Mısır’da yüzde 52 ile iş başına gelmiş bir insanı, bir siyasetçiyi askeri darbe ile indiriyorlar ve buna kalkıp da batı hal darbe diyememiştir. Hepsi bir yerlere şirin görünmenin gayreti içerisinde. Müdahale diyorlar. Ne müdahalesi bal gibi darbe.İkili olarak telefonlarda görüştüğümüzde ‘doğru diyorsunuz’ diyorlar. Doğruysa siz de bunu böyle söyleyin. Şu anda orada 3 bini aşkın insan öldürüldü. Zulüme rıza zulümdür. Kimden gelirse gelsin. Siz zulmü alkışlıyorsanız siz de zalimlerden olursunuz. Onun için zulmün karşısında durmak bu millete yakışandır. Biz AK Partililer olarak yine zulmün karşısında olacağız. Ecdadımız böyle yaptı biz de böyle yapmalıyız. Yarın aynı şeyle biz de imtihan oluruz.”
-“ADI ANKARA BULVARI OLSUN”-
Erdoğan, konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “Ankara’da, Ankara’nın adı ile müsemma böyle bir bulvarınız var mı?” diye sorduğunu belirtirken, “Melih bey ‘yok’ dedi. Şimdi Başkent Ankara’da Ankara’nın ismi ile müsemma bir bulvar yok. O zaman ben sana kanaatimi söylüyorum; bu bulvarın adı Ankara Bulvarı olsun. Başkent Ankara’nın adının verildiği bir bulvar yok. Benim teklifim bu. Ankara bulvarını isabetli olarak düşünüyorum. Buradaki hava güzel. Artık belediyemiz kendi meclisinde tartışır. Hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.