31 Ağustos 2013 Cumartesi

Rıdvan Dilmen Galatasaray'ı Eleştirdi !

www.bizdevar.blogspot.com
Galatasaray'ın deplasmanda Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından Rıdvan Dilmen karşılaşmayı yorumladı. İşte Dilmen'in o açıklamaları:

"Ligin sonuna geldiğinde Eskişehir ve Bursa'da 1'er puan kaybetti" demeyiz. Zor deplasmanlar. Bursa, Beşiktaş, Eskişehir, Fenerbahçe, Trabzon'da puan kaybetmek normaldir. Bugün itibariyle kayıp gibi görülebilir ama tüm sezon için düşünürsek kazanç olarak görülebilir. 

Maçın görüntüsüne bakacak olursak, Galatasaray'ın bir Süper Kupa finali ve Emirates Cup'taki coşkusunu göremedik. Son iki maç içinde değişen sistemlerin hiç birinde Galatasaray yenik durumda değildi. Galatasaray hiç yenik duruma düşmedi sezon başından beri.

Eskişehirspor çok sakin bir oyun oynadı ama Galatasaray buna neden izin veriyor. Geçen sezon da bu tip maçlarda aynı cümleleri kullandık. Sanıyorum Fatih Terim ve Ertuğrul Sağlam'ın bugün kullanacağı ilk cümle zeminle ilgili olacaktır. Bunu da anlayışla karşılamak gerekir. Yorucu bir maç olmadı. Galatasaray'ın etkili olması için kanatları çıkması lazımdı. Sabri ve Amrabat'ı alarak bunu da yaptı zaten. En azından tehlikeli olabilecek pozisyonları yakaladılar.

Sneijder konusunda aynı düşüncedeyim. Türk Telekom'da baskılı oynanan maçlarda etkili olacaktır. Ligin başında 4 puan kaybettiniz. Tek maçla Gaziantep maçı kazanıldı ama geçen sezonki baskı kuran, kabullenmeyen takımı göremedim. Tempo olarak çok iyi durumda değil Galatasaray. Galatasaray'ın fazla faul yapması, rakibin topla fazla oynaması demek.


Ceza sahası civarında çok etkili Drogba. Ama Galatasaray, geçen sezonki rakip yarı alanı etrafında oynadığı oyundan uzak. Drogba'nın etkinliğinin artması için oyunu yine rakip ceza alanı yakınlarına götürmesi gerekir. Fatih Hoca, sezon başından beri hiç 4-4-2'ye dönmedi. Sneijer'i hep oyunda tuttu. Bunu da büyük ihtimalle topu ileride tutabileyim diye yapıyordur."