9 Mayıs 2012 Çarşamba

En anlamlı sevgililer Günü Hediyesi

İzmir'de 17 yıldır böbrek yetmezliği çeken kadına 12 yıllık eşi, böbreğini verdi. Böbrek naklinin 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yapılacağı bildirildi.
www.bizdevar.blogspot.com
Edinilen bilgiye göre, 1990 yılından bu yana böbrek hastası olan 37 yaşındaki Hülya Sıga, ablasından yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.

Geçen yıla kadar sorunsuz çalışan böbreğin iflas etmesi sonucu yeniden diyalize giren Sıga'ya, 12 yıllık eşi Ertan Sıga, böbreğini bağışladı. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, doktorlar Cezmi Ersöz, Alp Gürkan, Eyüp Kebabcı ve Can Varılsüha tarafından gerçekleştirilecek nakil operasyonu, 14 Şubat Sevgililer Gününde gerçekleştirilecek.

EN ANLAMLI HEDİYE

Bir çocuk annesi Hülya Sıga, Ağustos ayından bu yana diyalize girdiğini, doktorların ikinci kez böbrek nakli yapılması gerektiğini söylemesi üzerine eşinin hiç düşünmeden gönüllü olduğunu belirtti. Böbrek naklinin 14 Şubat Sevgililer Gününe rastlamasının kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Sıga, ''Sevgililer Gününde en anlamlı hediye bu oldu. Eşimin sayesinde yeniden sağlığıma kavuşacağım'' dedi. Eşine böbreğini veren Ertan Sıga ise evlenmeden önce hastalıkta ve sağlıkta eşine destek olacağına söz verdiğini, bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Ertan Sıga, ''Bir an bile düşünmeden eşime böbreğimi verdim. Eşimi çok seviyorum'' diye konuştu.